«Голос України» вже повідомляв, як батьки міста протягом тривалого часу ворогують між собою, але дружно доять бюджет, стягуючи через суд кругленькі суми за звільнення з посад і так звані вимушені прогули.

Депутати Смілянської міської ради також не відстають від градоначальників, створюючи щоразу нові проблеми для міста. Другий місяць обранці не можуть зібратися на сесію, щоб вирішити питання фінансування двох місцевих поліклінік. Майже чотириста медичних працівників поліклінічних закладів міста отримали лише аванс за травень. Більше платити медикам немає з чого. Національна служба здоров’я профінансувала ці медзаклади на 47 відсотків від необхідного річного бюджету.

Влада міста запевнила працівників охорони здоров’я, що кошти на зарплати вона обов’язково знайде. Пообіцяли і замість того, щоб дотримати свого слова, знову зайшли в конфлікт з депутатами.

Як повідомляє інтернет-видання SMILA.UA, 3 червня місцеві обранці на сесію таки зібралися, але через чвари з засідання пішли вдруге поновлений на роботі міський голова Олексій Цибко та поновлений на посаді секретар Віктор Федоренко.

Депутати, котрі залишилися, проголосували за «юридично правильне» звільнення попереднього секретаря міськради Костянтина Синьогуба та дострокове припинення повноважень нині чинного секретаря Віктора Федоренка.

Словом, протистояння в Смілі триває.