Київ, а також Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області через високий рівень захворюваності на COVID-19 поки що не можуть переходити до наступних етапів послаблення обмежень.

Як повідомив під час онлайн-прес-конференції київський міський голова Віталій Кличко, показник кількості хворих на 100 тисяч мешканців за останні 5 днів становить понад 15 осіб. «За цим критерієм Київ, на жаль, не може переходити до наступних етапів послаблення обмежень. Тому говорити про відкриття ресторанів, басейнів, дитячих таборів і так далі поки що зарано», — наголосив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що кількість мешканців Києва, у яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася на 57 осіб. «Серед них четверо медиків. Один випадок за минулу добу — летальний.

Загалом за період пандемії від коронавірусу в Києві померли 80 осіб. На сьогодні в столиці вже 3580 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», — сказав Віталій Кличко.

Серед тих, хто захворів: 30 жінок віком від 26 до 78 років, дівчинка 15 років, 23 чоловіків і троє хлопчиків — одному з них менше місяця.

Віталій Кличко також повідомив, що один зі столичних дитсадків закрили на карантин, а ще два не відкриють через спалах захворювання на коронавірус серед персоналу.

«У результаті перевірки персоналу в одному із садочків виявили 14 інфікованих працівників. У другому — одного. Ці садки не працювали і поки що працювати не будуть! Ми не можемо ризикувати здоров’ям дітей», — зазначив Віталій Кличко.

«Ми робимо все, піклуючись про здоров’я і безпеку киян. Але, на жаль, чимало людей поводяться так, ніби загрози не існує і вірус кудись подівся. Це не так!» — наголосив Віталій Кличко.

Якщо кількість хворих у столиці зросте до 24 на 100 тисяч населення, то місто буде вимушене повернутися до обмежень.

В Україні за минулу добу захворіли 525 осіб, із них 70 дітей і 49 медпрацівників. Було госпіталізовано 114 пацієнтів. Про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, за весь час пандемії у країні на коронавірус захворіли 2073 дитини і 5184 медичні працівники.

Водночас від 10 червня Україна переходить до наступного етапу виходу з карантину, в межах якого відбулося чергове послаблення деяких обмежень. Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, відновлюють роботу два КПВВ на Донбасі та відкриваються бази відпочинку і санаторії, заклади культури.