Народний депутат України по 156-му виборчому округу (Рівненська область) Сергій Литвиненко (фракція «Слуга народу») за період карантину разом зі своєю командою роздав мешканцям округу майже 70 тисяч масок, понад 300 багаторазових медичних захисних костюмів, окуляри, щитки, гумові рукавички, понад 20 тисяч пляшечок антисептика. «Просто неможливо змиритися з тим, що медики часто зовсім, абсолютно не захищені! — написав парламентарій на своїй сторінці у Фейсбуці. — Дякувати Богу, у нас люди небайдужі. Бізнесмени і політики дуже активно долучилися до цього процесу і суттєво допомагають нашим медикам. Але я наголошую: забезпечення медиків у такій ситуації — функція держави».

Народний депутат України по 200-му виборчому округу (Черкаська область) Антон Яценко (ДГ «За майбутнє») упродовж останніх трьох місяців разом із керівником його громадської приймальні в місті Умань Іриною

Плетньовою постійно допомагає Уманській міській лікарні медичними засобами, обладнанням, які необхідні для боротьби з поширенням коронавірусу. Нещодавно медичному закладу було передано два комп’ютери для оптимізації роботи медичних працівників, повідомив депутат на своїй сторінці у Фейсбуці. На депутатське звернення А. Яценка відгукнулися міністр охорони здоров’я Максим Степанов та його заступники, і Уманську міську лікарню було забезпечено засобами індивідуального захисту та комп’ютерами.

Народні депутатки фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко і Марія Іонова передали захисні костюми лікарям «Охматдиту» від Фонду Порошенка і корпорації Roshen, повідомила Ірина Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Багато років підтримуємо цей заклад, Марія Іонова входить до Опікунської ради, я перераховую частину зарплати, — розповіла парламентарій. — Відвідали новозбудований комплекс, фінансування якого було одним з головних пріоритетів нашої політичної команди».

Народний депутат України Віктор Медведчук (фракція «Опозиційна платформа — За життя») та його дружина Оксана Марченко передали чергову партію допомоги до села Ворочово на Закарпатті, де зафіксовано спалах коронавірусу. Голова тамтешньої ОТГ звернувся по допомогу в соцмережах. На це відгукнувся Віктор Медведчук, і допомога надійшла до кожного будинку села, інформує сайт політика. Двісті сімдесят сімей отримали продуктові набори, засоби дезінфекції та індивідуального захисту. «Для нашої сім’ї чужої біди не буває», — каже Оксана Марченко, засновниця благодійного фонду. За період пандемії родина політика чотири рази відправляла допомогу Закарпатському регіону — тисячі продуктових пайків, тонни дезінфекційних засобів та засоби індивідуального захисту для лікарів і населення.