Тут триває реконструкція в межах національної програми «Велике будівництво».

Центр має оперативне диспетчерське управління, що обробляє майже 450 дзвінків на добу, консультативний телеметричний центр та навчально-тренувальний відділ. Нині проводиться реконструкція двоповерхової прибудови під відділення екстреної медичної допомоги, яка має завершитися в листопаді нинішнього року. «Якщо можна пришвидшити та здати у вересні-жовтні, то ми були б вдячні. Ви розумієте, час складний, медицина нині як ніколи важлива», — за-значив глава держави.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Андрій Прокопенко розповів Президенту про перебіг робіт на інших об’єктах області в межах національної програми «Велике будівництво». «Чернігів — це туристичне місто, і ми активно працюємо над інфраструктурою», — зазначив він. За словами голови ОДА, в рамках програми в області буде реалізовано по п’ять об’єктів медицини, освіти та спорту, а також оновлюватиметься мережа автодоріг.

У рамках робочої поїздки глава держави зу-стрівся із підприємцями краю та обговорив з ними проблеми, які їх турбують. Президенту, зо-крема, поскаржилися на високе спеціальне ввізне мито в розмірі 18 відсотків на сировину, що збільшує собівартість продукції. В. Зеленський телефоном звернувся до міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка щодо розв’язання цієї проблеми. «Міністерство економіки узагальнило питання — і це була помилка. Треба скасовувати мито. Вирішення цього питання зрозуміле, і ми це зробимо», — цитує Президента його прес-служба.

Представники легкої промисловості наголосили, що для їхньої галузі найважливіше — це збереження робочих місць. Але внутрішній ринок України, де обсяг споживання сягає щонайменше 170 мільярдів гривень, нині заповнений контрабандою та секонд-хендом. Частка продукції вітчизняних виробників становить 15—20 відсотків. Підприємці також закликали владу при закупівлі засобів індивідуального захисту надати пріоритет українським виробникам, які переорієнтувалися на виготовлення цієї продукції через епідемію коронавірусу.

Перебуваючи на Чернігівщині, глава держави ознайомився з досягненнями та розробками Чернігівського національного технологічного університету. Зокрема, йому продемонстрували виготовлений колективом і студентами вишу карт для юніорів. Студенти розповіли, що нині в розробці — карт для дорослих. В. Зеленський заохотив студентів попрацювати й над проектом електрокара.

Президент також побував на швейній фабриці «ТК-Стиль», де йому продемонстрували зразки захисних комбінезонів для медичних працівників, які виготовляють на підприємстві. Комбінезони мають різні типи захисту, залежно від потреб медиків. Для їх пошиття використовують різні тканини та технології. В. Зеленський ознайомився з роботою навчального центру підприємства. Нині в Чернігові діє лише одне профтехучилище, яке набирає недостатню кількість учнів, тому фабрика «ТК-Стиль» спільно з Чернігівською торгово-промисловою палатою розробили проект школи швейної майстерності на базі підприємства, де майбутні фахівці здобувають професію лише за два місяці з можливістю одразу працевлаштуватися.