Про це він заявив під час брифінгу в Києві. «Це рішення не означає, що я припиняю свою політичну діяльність. Ми є і будемо однією командою з партією «Голос», — сказав С. Вакарчук.

Звертаючись до своїх виборців, він подякував кожному з них від імені партії і фракції за відданий голос. «Вакуум, створений під час президентської виборчої кампанії, розділив країну на тих, хто за «Зе» і хто за Порошенка. Ми дали їм альтернативу. Якби ми не створили цієї партії, велика кількість проєвропейських патріотичних виборців просто залишилися б під час виборів удома. Я щасливий від того, що вони прийшли на вибори і відділи нам свої голоси. Я кожному з них вдячний», — наголосив С. Вакарчук.

За його словами, він виконав свою основну мету — привів у парламент нових порядних патріотичних людей. «Мене не цікавлять посади, політична кар’єра, влада. Я хочу змін у країні. Для цього, безумовно, потрібно змінювати парламент. Я вважаю, що великою мірою наше завдання здійснилося. Фракція «Голос» хоч і невелика, проте дуже впливова в парламенті. Я пишаюся тим, що можу стояти поряд з кожним із них. Це фракція, яка вже не раз рятувала українську політику від стратегічних помилок і робитиме це ще не раз», — зауважив він, додавши, що в його майбутніх планах великі освітні проекти, щоб «молоді люди ставали більшими лідерами майбутнього».