Кримінальне провадження щодо неналежного виконання медичними працівниками службових обов’язків під час лікування хворої на COVID-19 пацієнтки розпочала у Житомирі місцева прокуратура.

«Житомирською місцевою прокуратурою, під час опрацювання інформації, розміщеної на місцевому інтернет-сайті, встановлено в діях медичних працівників одного з медичних закладів ймовірне неналежне виконання своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки, а саме — смерть пацієнтки», — йдеться у повідомленні відомства.

Посилаючись на інформацію, отриману від управління охорони здоров’я міської ради, на місцевому інтернет-сайті повідомили, що пацієнтку виписали з лікарні, незважаючи на отриманий напередодні позитивний результат ПЛР-діагностики на коронавірус. Після того як її стан погіршився, жінку повторно доправлено до іншої лікарні міста, де наступного дня вона померла. Це другий летальний випадок від COVID-19 в обласному центрі та сімнадцятий — на Житомирщині.

Під час досудового розслідування кримінального провадження будуть встановлені обставини та причини, що призвели до таких наслідків.