Насамперед ознайомився з діяльністю великого Мукачівського заводу «Флектронікс», а також поспілкувався з його працівниками.

Далі глава парламенту взяв участь в урочистому відкритті Палацу культури і мистецтв Мукачівської міської ради. 

Це велика двоповерхова історична споруда площею 3,5 тисячі квадратних метрів, на реконструкцію та благоустрій території якої з міської казни виділили понад 40 млн грн. Тепер зовнішній вигляд будівлі відповідає вимогам міського будівництва і гармонійно вписується в архітектуру цього старовинного міста. Також добудовано концертний зал на півдитячі глядацьких місць. Тут працюватиме найбільша в області професійна студія звукозапису, діятимуть також студії із сучасним технічним оснащенням. Загалом працюватиме більш як 20 репетиційних аудиторій. Облаштовано хореографічні та конференц-зали, режисерську апаратну тощо. У всіх кабінетах встановлено сучасне технічне оснащення та нові меблі, системи кондиціонування і вентиляції. Також у палаці діятиме і картинна галерея площею понад тисяча квадратних метрів. Нині тут діє виставка робіт художників Закарпаття, учасників пленеру «Мукачівська весна». Із цим усім ознайомився Дмитро Разумков, міський голова Андрій Балога, голова обласної ради Михайло Рівіс та група народних депутатів України. 

У шаховій аудиторії Д. Разумков зіграв партію із чемпіоном України у віці до 12 років Вадимом Петровським і за перемогу вручив хлопцеві пам'ятний годинник. 

Далі Голова Верховної Ради провів брифінг. 

Насамперед наголосив, що на Закарпатті повинна розвиватися сфера культури і туризму, а також особлива увага – розвитку медицини. «Адже без здорової нації не буде здорової країни», – зазначив Д. Разумков. Він торкнувся проблеми децентралізації в Україні і наголосив, що цей процес відбувається непросто. Відповідаючи на запитання щодо прав національних меншин: «Не повинно бути окремих меншин», заради яких робиться наголос на цій проблематиці. У державі всі нацменшини мають бути рівні. Він також наголосив, відповідаючи на запитання про зменшення кількості районів, що реформа децентралізації повинна враховувати інтереси громад, але насамперед ми повинні виходити з інтересів держави.

У другій половині дня Д. Разумков взяв участь у відкритті також реконструйованої коштом міського бюджету поліклініки-діагностичного центру Лікарні Святого Мартина. Оновлення цієї триповерхової будівлі площею майже 5 тисяч кв. метрів стало у понад 46 млн грн. Із відкриттям закладу щодня до півтори тисячі жителів Мукачівської міської ОТГ, а протягом року понад 330 тисяч пацієнтів зможуть отримати повний спектр якісних, сучасних медичних послуг. У будівлі утеплено фасад, замінено двері на металопластикові, діє система вентиляції та кондиціювання, перекрито дах. Повністю оновили водопостачання та водовідведення, встановили нову систему опалення. Замінено всю сантехніку, закуплено нові меблі. Для людей з обмеженими можливостями  встановили новий пандус. А в самій будівлі – ліфт. Прилеглу територію озелено і облаштовано автопарковку. За словами в. о. директора поліклініки Євгена Мешка, тут працюватимуть вузькоспеціалізовані фахівці, функціонуватиме денний стаціонар, надаватиметься весь спектр фізіотерапевтичних послуг. Запис до лікарів здійснюватиметься через кол-центр. Працюватиме електронна черга. На завершення ознайомлення керівника українського парламенту з цим діагностичним центром презентовано майбутній розвиток галузі здоров'я Мукачівської ОТГ. Мета – задоволеність клієнта.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.