За минулу добу в Україні встановлено ще один антирекорд — на COVID-19 захворіло 683 особи. Найбільше — у Львівській області, Києві та на Вінниччині.

«Новини — неоптимістичні. Кiлькiсть мешканців Києва, в яких за минулу добу підтвердили захворювання на коронавірус, збiльшилась на 95 людей. Серед них — 16 медиків. Одна людина померла. На сьогодні в столиці вже 3 766 підтверджених випадків захворювання на COVID-19», — повідомив під час онлайн прес-конференції Київський міський голова Віталій Кличко.

До медзакладів госпіталізували 13 пацієнтів, інші — на самоізоляції.

«Якщо показник захворюваності сягне 24 хворих на 100 тисяч людей, Київ буде змушений повернути частину обмежень. Сьогодні цей показник становить 16 людей на 100 тисяч населення. Відновлення обмежень стосуватиметься, перш за все, місць великого скупчення людей, роботи великих магазинів і торгових центрів, ринків, дитячих садочків та інших установ, де існує велика ймовірність зараження», — наголосив Віталій Кличко.

Він також повідомив, що в Києві збільшили кількість тестувань на COVID-19.

«І не тому, що раніше не було тест-систем. А тому, що все більше людей звертаються до медиків із симптомами коронавірусу та запаленням легенів. Тільки «Київський лабораторний центр МОЗ України» зробив майже 35 тисяч досліджень ПЛР-тестів», — зазначив міський голова.

Він додав, що дослідження ПЛР-тестів роблять ще в чотирьох комунальних медзакладах та в приватних клініках і державних медустановах.

«Показник тестування в столиці сьогодні — найвищий в Україні і становить понад 72 тести на 100 тисяч мешканців міста», — каже Віталій Кличко.

Міський голова звернувся до правоохоронців з проханням більш суворо контролювати дотримання карантинних обмежень не тільки містянами, а й організаціями та установами.

«Багато людей не дотримуються навіть елементарних правил. Не носять маски, не тримають дистанцію, всіляко ігнорують загрозу. А потім питатимуть, а що ви зробили, аби ситуація не погіршувалася!» — сказав Віталій Кличко.