Про це інформує прес-служба СБУ. За інформацією силового відомства, чоловіки, які у 2018 році напали на Стерненка, мали на меті залякати його та завдати тілесних ушкоджень.

«Як свідчать матеріали справи, громадяни І. Кузнецов та О. Ісайкул мали на меті залякати й завдати тілесних ушкоджень С. Стерненку. Тому дії нападників слідчими були кваліфіковані за ст. 296 ч. 4 ККУ. Захищаючись, активіст лівою рукою прикривався від ударів, а правою — завдавав удари ножем. Як наслідок, О. Ісайкул отримав різану рану передньої черевної стінки, а І. Кузнецов — проникаюче колото-різане поранення живота. Зазначаємо, що такі дії С. Стерненка можуть відповідати поняттю необхідна оборона. Однак його подальші дії ставлять під сумнів вищезазначену версію. Оскільки І. Кузнецов втік з місця події, напад на Стерненка вважається закінченим — його життю та здоров’ю вже нічого не загрожувало. Однак Стерненко побіг за Кузнецовим, наздогнав його і завдав декількох поранень, зокрема, удар ножем у серце, який і призвів до смерті», — йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Учора Сергій Стерненко на своїй сторінці у Фейсбуці підтвердив інформацію, що йому пред’явили ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу. «Мені повідомили про підозру... незважаючи на те, що, по-перше, не було вбивства, а була необхідна оборона, що слідчий раніше сам і визнав, коли повідомив про підозри нападників, по-друге, — щодо ножа є кілька експертиз, які встановлюють, що він не є холодною зброєю», — написав він.