Малолюбашанська ОТГ, що в Костопільському районі на Рівненщині, хоча й молода, але успішна і самодостатня, бо люди два роки тому зробили правильний вибір щодо депутатів і голови громади Віктора Талащука, який має досвід у місцевому самоврядуванні (очолював Костопільську райраду) та виробничника, бо працював у промисловості. Та й сам він народився у селі Мала Любаша, тому хоче, щоб вона та інші села ОТГ були доглянуті, комфортні для життя земляків. Підтриманий депутатським корпусом, багато робить для цього.

Усі ці добрі справи, а також покрокове становлення Малолюбашанської ОТГ зафіксовані у щойно виданій книзі «Майбутнє творимо разом: ШЛЯХ ГРОМАДИ» (упорядник Олександр Никончук, теж уродженець одного із сіл ОТГ — Лісополя) (на знімку). Документами підтверджено кожен штрих з біографії ОТГ — це і передвиборні перегони, самі вибори в ОТГ та їхні результати, і звичайно ж, подальше становлення громади, її успіхи. Ця книга свідчить також про прозорість місцевої влади, готовність звітувати перед людьми за кожен свій крок.

Ось що сказав про фотоінформаційне видання голова Малолюбашанської громади Віктор Талащук:

— У ньому розповідається про найважливіші та найцікавіші події, що відбулися за перші два роки існування нашої об’єднаної громади. Це був непростий, але досить насичений і продуктивний час для всіх, хто тут проживає.

Спільними зусиллями нам вдалося реалізувати чимало задумів та ідей, спрямованих на розвиток наших населених пунктів. Ми стовідсотково вирішили проблему з місцями в дитсадках, побудувавши два нові заклади, привели в порядок об’єкти культури, охорони здоров’я, освіти, будуємо дороги тощо. Хочу подякувати кожному з мешканців, всім, хто долучився до вирішення тих чи інших проблем громади та брав безпосередню участь у її соціально-економічному розвитку. Нам і надалі потрібна така згуртованість для розвитку громади, в якій ми проживаємо.