Соляна кімната для маленьких пацієнтів.

 


Підрядники працюють без зупинок.

Відновлення дочекалися інфекційно-боксоване відділення для дітей старшого віку, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених — єдине в місті такого профілю. Воно щорічно надає цілодобову інтенсивну спеціалізовану невідкладну допомогу майже 250 немовлятам. Серед них діти з вагою від 500 грамів, які потребують проведення реанімаційних заходів із застосуванням апаратів ШВЛ та інтенсивної терапії.

Співробітники відділення розповідають, що коридор, палати і операційний блок перебували у вкрай незадовільному стані й потребували ремонту. Нині тут виконують облицювання стін кахлями, у планах також ремонт стелі й освітлення.

«Стан коридору й окремих палат був аварійний, тому ухвалено рішення провести поточний ремонт. Вийшли на часткове завершення робіт у коридорі й відновлення роботи інфекційного блоку. Потім буде приведено до ладу операційну та другий блок палат інтенсивної терапії, які не задіяні сьогодні в лікувальному процесі», — розповів головний лікар Андрій Запорожченко.

Як повідомили в міськраді, лікарня є опорною у разі потреби госпіталізувати дітей з коронавірусом. Базу для їхнього лікування облаштували саме в цьому відділенні — воно розташоване в окремій будівлі.

В інфекційно-боксованому відділенні для дітей від 3 до 18 років лікують пацієнтів із захворюваннями верхніх дихальних шляхів, у тому числі й з ГРВІ, пневмоніями та грипом. Тут триває поточний ремонт без заміни мереж.

Буде упорядковано стіни, двері, підлогу, а також плановано закупівлю нових зручних меблів.

Заплановано й відновлення частини приміщень відділення невідкладної екстреної медичної допомоги. Загальна вартість поточних ремонтів становитиме майже шість мільйонів гривень.

Що стосується модернізації обладнання, то за останнім словом техніки було оснащено три рентген-кабінети. І в такий спосіб пропускна спроможність рентгенологічного відділення лікарні становила до 16 тисяч досліджень на рік.

«Відбулася майже повна заміна рентгенівського устаткування, яке експлуатувалося майже 30 років, на нове. Цифрові апарати знижують променеве навантаження на маленьких пацієнтів, а також пропонують більший обсяг можливостей рентгенівських досліджень. Крім того, вони швидкіші та якісніші в роботі. Результат можна отримати вже через 10—15 хвилин», — зазначає завідувачка рентгенологічного відділення Інна Коваленко.

Було виконано ремонт і у відділенні відновлювального лікування. Придбано сучасну апаратуру для проведення реабілітаційних заходів з дітьми молодшого віку, які мають порушення зору, хронічні захворювання нервової системи й недуги опорно-рухового апарату. При вході побудовано пандус. Скісні з’їзди обладнано поблизу поліклінічного відділення лікарні на вул. Новгородській, 28а і його відокремленого підрозділу на вул. Леоніда Жаботинського, 32.

Фото прес-служби міськради.