Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зустрічається з медиками в обласній інфекційній лікарні, яка прийняла найбільше хворих на COVID-19.

Під час візиту на Львівщину, де зафіксовано найбільше зростання кількості хворих на COVID-19, міністр охорони здоров’я Максим Степанов зустрівся з медиками низки лікарень та провів селекторну нараду з керівниками регіону. Головна мета поїздки — з’ясувати обставини і допомогти подолати складну епідеміологічну ситуацію, внести корективи у фінансування пакетів за COVID-19.

«Зміни, які ми впроваджуємо, спрямовані і на медиків, і на пацієнтів. Тому необхідно отримати зворотний зв’язок. Нині нам важливо змінити принципи фінансування за пакетами лікування COVID-19», — заявив Максим Степанов. Коментуючи ситуацію на Львівщині, він зауважив, що буде посилено керівництво лабораторного центру, оскільки тут не змогли забезпечити вчасне проведення тестування, довелося звертатися по допомогу до інших областей.

Міністр вважає такі речі неприпустимими, тому інша людина виконуватиме обов’язки і керуватиме лабораторним центром.

На засіданні комісії з надзвичайних ситуацій прийнято рішення відновити пасажирські перевезення, бо тисячі людей щодня із сіл їдуть на роботу до Львова, а це спричиняє скупчення пасажирів, процвітання нелегальних перевезень.

«Збільшення кількості інфікованих свідчить про масове порушення карантинних обмежень серед львів’ян. Розслабились, втомились, і як результат — новий антирекорд в Україні. Вкотре наголошую: карантин на Львівщині не послаблено, а дозвіл на пасажирські перевезення дасть змогу контролювати маршрути, розвантажить скупчення людей», — прокоментував голова ОДА Максим Козицький.

Стежитимуть за дотриманням карантинних обмежень групи у складі працівників поліції, Держпродспоживслужби та представників органів місцевого само-врядування.