Противник уже в традиційний для себе підступний спосіб застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм, а також озброєння бойових машин піхоти, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

За повідомленнями МОУ, ворог вкотре застосував вогневі засоби ураження по українському населеному пункту. Факт використання проросійськими збройними формуваннями на Донбасі заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін ПОМ-2, які становлять загрозу життю та здоров’ю мирного населення, задокументували представники української сторони СЦКК.

Так, 15 липня російсько-окупаційні війська здійснили обстріл з РПГ-7 у бік житлових будинків селища Новолуганське Бахмутського району Донецької області. При цьому йдеться про зафіксовану заміну ворогом штатної гранати на міну ПОМ-2, що перебуває на озброєнні ЗС РФ.

За цю добу втрат серед українських воїнів не допущено. Адекватно відповідаючи противнику, підрозділи Об’єднаних сил 15 липня ліквідували двох окупантів.

Як повідомлялося раніше, тіло лейтенанта Дмитра Красногрудя, який загинув біля Зайцевого 13 липня, вже передано на контрольовану урядом України територію. Командування ОС робить усе необхідне для передачі українській владі тіла загиблого військового медика. За ініціативою української сторони від СММ ОБСЄ отримано гарантії режиму «Тиша» для пошуку третього військовослужбовця, який розпочався вчора о 12-й годині.