За даними штабу, ворог обстріляв позиції українських сил з артилерійських систем калібру 122 мм, 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів, снайперської і стрілецької зброї.

«За минулу добу в результаті ворожих обстрілів, на жаль, загинув один український військовослужбовець, ще один воїн дістав поранення», — йдеться у повідомленні прес-центру ОС.

Учора проросійські збройні формування вкотре порушили режим припинення вогню й обстріляли українських захисників поблизу Павлополя.

«Внаслідок обстрілів з автоматичних станкових гранатометів двоє наших воїнів дістали осколкові поранення. Військовослужбовців оперативно доправили в лікувальну установу й надали належну медичну допомогу», — інформує прес-центр ОС. Зазначається, що у відповідь українські воїни застосували наявні вогневі засоби й дали агресорові гідну відсіч. Втрати противника уточнюються.

У вівторок представники російсько-окупаційних військ передали ще одне тіло полеглого захисника на підконтрольну уряду України територію. Поки що особа загиблого не ідентифікована. Про це на сторінці у Фейсбуці інформує прес-центр Операції об’єднаних сил.

«Імовірно, це — третій військовослужбовець, якого дотепер вважали пораненим після цинічного вбивства морських піхотинців 13 липня поблизу населеного пункту Зайцевого Донецької області. Після проведення процедури упізнання, завершення судово-медичної експертизи й оформлення відповідних документів силами пошукової групи «Евакуація 200» тіло доправлять до місця поховання. Про дату похорону героя буде повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні.

Напередодні на підконтрольну територію України передали тіло вбитого військового медика Миколи Ільїна, громадянина Естонії, який на законних підставах проходив службу у ЗСУ, повідомляє сайт Міноборони України.

Прощання з ним відбудеться сьогодні в Києві.

Нагадаємо, 13 липня російські окупанти вбили військового медика та поранили двох українських військовослужбовців з евакуаційної групи, які намагалися винести тіло загиблого бійця під Зайцевим. Командир розвідвзводу 35-ї   ОБрМП Дмитро Красногрудь загинув цього дня у результаті підриву на невідомому пристрої. 19 липня терористи «ДНР» заявили, що знайшли тіло українського захисника, який був поранений ними під час зрадницького обстрілу під Зайцевим 13 липня.

Днями журналісти «ТСН» оприлюднили інформацію, засновану на фіксації цих подій українським безпілотником. У сюжеті повідомляється, що на місце підриву командира розвідгрупи Дмитра Красногрудя виходили дві евакуаційні групи. «На хлопцях були білі шоломи, білі бронежилети, білі пов’язки на руках. Це було головною умовою, за якої проросійські бойовики погодилися надати «режим тиші». Тому вони знали, хто і коли до них підійде», — розповідає журналіст із місця події.

Однак терористи «ДНР» заявляють, нібито замість евакуаційної вийшла «диверсійна» група, і цим виправдовують розстріл гуманітарної місії. «Безпілотник бачив, як хлопець у білому шоломі (поранений сержант-розвідник з першої евакогрупи) наклав собі джгут, шукаючи укриття», — розповів журналіст із посиланням на розвідку морпехів. За словами журналіста, після цього на місце засідки вийшла друга евакуаційна група. У ній був військовий медик Ільїн...

У сюжеті розповідається, що Місія ОБСЄ у відповідь на запит зняла із себе відповідальність за недотримання російською стороною гарантій «тиші» під час евакуації загиблих і поранених під Зайцевим. У СММ ОБСЄ заявили, що «гарантії безпеки — це домовленості між сторонами на місцях, і саме сторони відповідають за ініціювання, дотримання й виконання таких домовленостей».