Українську делегацію очолив командувач Військово-Морських сил ЗС України контр-адмірал Олексій Неїжпапа. Британську сторону представив командувач навчально-тренувальної місії ЗС Великої Британії «ORBITAL» полковник Майкл Веймоут. Метою заходу було подальше поглиблення співробітництва, підбиття підсумків роботи та обговорення наступних кроків у підготовці особового складу ВМС ЗС України.

Серед важливих елементів співпраці було визначено розширення морського напряму тренувальної операції «ORBITAL» за рахунок прибуття в Україну відповідних фахівців ЗС Великої Британії. Не менш важливим питанням було окреслено міжродову підготовку в контексті застосування всіх родів військ, які входять до складу ВМС, під єдиним керівництвом.

— Ми зробили свого роду прорив за останній рік у рамках виконання програми. Якщо з початку існування програми «ORBITAL» основні зусилля було направлено на підготовку берегового компоненту, то цього року ми зробили наступний крок — це підготовка корабельного складу та органів управління застосування, тобто морського командування, — зазначив командувач національного флоту.

Під час зустрічі сторони обговорили низку важливих питань щодо критеріїв, потреб та майбутніх напрямів фахової підготовки особового складу ВМС ЗС України. Значну увагу було приділено питанням приведення українських підрозділів у готовність відповідно до стандартів НАТО, підготовці військових до ведення бойових дій у сучасних умовах, а також подальшій двосторонній співпраці між збройними силами двох країн у рамках навчально-тренувальної місії.

Командувач ВМС ЗС України подякував представникам британської сторони за незмінну підтримку українського флоту. В свою чергу пан Майкл Веймоут наголосив на подальшій підтримці з боку Великої Британії на шляху до євроатлантичної інтеграції Військово-Морських сил ЗС України. Традиційно по завершенню заходу сторони обмінялися сувенірними подарунками.

Служба зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Фото служби зв’язків з громадськістю Командування Військово-Морських сил Збройних Сил України.