Вони триватимуть до 26 липня. Цьогоріч у маневрах візьмуть участь понад 2000 військових з України, США, Грузії, Болгарії, Румунії, Туреччини, Іспанії й Норвегії; 26 кораблів і 19 літаків.

Раніше планувалося, що учасників буде дев’ять, але останньої миті відмовилася Франція. Вперше «Сі Бриз» через пандемію коронавірусу відбудуться без берегової фази. Кораблі мають зустрітися в морі й провести багатоденний комплекс вправ. Авіація працюватиме тільки над морем, взаємодіючи з кораблями.

Спеціально для участі в міжнародних навчаннях у Чорне море увійшли два корабельні з’єднання — Друга постійна група, яка складається з іспанського фрегата F101 «Альваро де Базан» (флагман), турецького фрегата F243 «Йилдирим», румунського фрегата F222 «Реґіна Марія» і болгарського корвета «Шквал» (борт 62). А також Постійна група кораблів з протидії мінній небезпеці: грецький тральщик А470 «Аліакмон», італійський М5554 «Гаета», іспанський М33 «Тамбре», румунський «Лупу Дінеску» і турецький «Амасра». Крім того, у маневрах беруть участь румунський корвет «Контр-адмірал Себастьян», американський есмінець DDG78 «Портер» і кілька українських кораблів, катерів та суден забезпечення.