Президент України Володимир Зеленський та Президент Швейцарської Конфедерації Симонетта Соммаруга, яка перебуває в Україні з державним візитом, відвідали Донецьку та Луганську області.

Володимир Зеленський та Симонетта Соммаруга зустрілися з представниками місій СММ ОБСЄ, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, системи ООН в Україні та керівництвом Донецької обласної державної адміністрації, а також вивчали гуманітарну ситуацію в області.

У Слов’янську за участю президентів двох країн відбулась нарада з питань модернізації КП «Вода Донбасу».

Глави двох країн зустріли вантаж реагентів для знезараження води, який доставлено на Донеччину.

«Сьогодні ми з пані Президентом передаємо гуманітарний вантаж із Швейцарської Конфедерації. Це 17 вантажівок, 15 з яких привезли хімікати і реагенти для очищення води. Одна вантажівка доставить засоби індивідуального захисту в центральну лікарню Слов’янська, ще одна — апарати для очищення води у Волноваху і Маріуполь», — наголосив Володимир Зеленський.

Симонетта Соммаруга зазначила, що у складі гуманітарного вантажу — 300 тонн хімічних речовин для очищення води, а також відповідне обладнання. Вона запевнила, що Швейцарія має намір допомагати Донбасу вирішувати питання водопостачання і надалі.

«Вода — це основа життя, і люди в східній Україні знають це дуже добре, тому що для них отримання питної води часто пов’язано з подоланням викликів. Швейцарія — одна з небагатьох країн, яка надає гуманітарну допомогу жителям України по обидва боки від лінії розмежування. Швейцарський народ не залишить українців у зоні конфлікту, і вже у вересні планується передача наступної великої партії гуманітарної допомоги», — акцентувала увагу Симонетта Соммаруга.

На Луганщині президенти України та Швейцарської Конфедерації ознайомилися з реалізацією програми «Велике будівництво».

Фото president.gov.ua.