Нову структуру, яка перевірятиме великі промислові підприємства й опікуватиметься екологічною безпекою регіону, створюють на базі обласного відділу державної екологічної інспекції. Про це було заявлено під час робочої поїздки в Дніпропетровську область заступника міністра охорони навколишнього середовища та природних ресурсів з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслана Стрільця (на знімку).

«Офіс займатиметься винятково промисловим забрудненням, яке завдає більше шкоди. Інспектори оперативно реагуватимуть на звернення громадян, проводитимуть перевірки підприємств. У фахівців новоствореного органу буде надсучасна лабораторія. На новітньому устаткуванні вони зможуть визначати якість не тільки атмосферного повітря, а й водних ресурсів. Зо-
крема, на річці Інгулець буде встановлено датчики контролю якості води», — розповів Руслан Стрілець.

Заступник міністра дав доручення найближчим часом надати чіткий графік виконання ремонтних робіт приміщення під «зелений офіс» і пропозиції з відновлення технічної бази та придбання необхідного обладнання. Як розповіли «Голосу України» в ОДА, у приміщенні вже оновили систему опалення, на черзі — відновлення покрівлі і внутрішні опоряджувальні роботи.

«Створений орган поліпшуватиме екологічний стан області. Для максимальної ефективності він працюватиме у Кривому Розі. Адже саме там сконцентровано найбільші промислові потужності нашого регіону», — зауважив заступник голови ОДА Максим Скрипник.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.