Вже відбулось перше засідання робочої групи з підготовки проекту стратегії. Засідання проходило в режимі онлайн і участь в обговоренні взяли як представники робочої групи, так і зацікавлені представники громадськості, повідомила прес-служба уряду.

Саме відкритість стане ключовою ознакою напрацювання нового документа, запевнив державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема. І те, що до першого засідання робочої групи долучилися значна кількість представників громадянського суспільства, засвідчує: робота буде плідною та враховуватиме думку широкого кола осіб.

Під час засідання учасники обговорили структуру нової стратегії та попередньо визначилися з основними напрямами її реалізації. Так, більшість членів робочої групи погодили на даному етапі можливість залишити (з можливими редакційними уточненнями) основні стратегічні напрями, які були передбачені в попередній стратегії, чинність якої спливає цього року. Це, зокрема, створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства; забезпечення ефективних процедур участі громадськості під час формування та реалізації державної, регіональної політики, вирішення питань місцевого значення; стимулювання участі організацій громадянського суспільства в соціально-економічному розвитку України. А також створення сприятливих умов для міжсекторальної співпраці.

Члени робочої групи розподілилися на п’ять підгруп. Також було обрано співкоординаторів цих підгруп від громадськості. Експерти та всі зацікавлені особи зможуть долучитися до роботи будь-якої підгрупи, заповнивши відповідну форму.