Під час онлайн-обговорення учасники засідання розглянули питання щодо забезпечення права громадян на доступ до програм суспільного телебачення і радіомовлення України. «Інформаційна безпека громадянам має бути забезпечена через донесення суспільно важливої, соціальної, неупередженої та об’єктивної інформації. Цього можна досягти тільки тоді, коли на просторах нашої країни працюватиме якісне та доступне кожному суспільне мовлення», — зазначила голова робочої групи, перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

За результатами засідання робочої групи ухвалено рішення підготувати пропозиції щодо бюджету на 2021 рік і пропозиції для покращення інформаційної безпеки в контексті доступності.

У засіданні взяли участь представники Держкомтелерадіо, Міністерства культури та інформаційної політики, Українського державного центру радіочастот, Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, ТОВ «Зеонбуд».

Довідково

Робочу групу з питань функціонування регіонального інформаційного мовлення ПАТ «НСТУ» у контексті інформаційної безпеки України створено 18 червня 2020 року.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.