У Запоріжжі врочисто зустріли та привітали з поверненням після виконання бойових завдань у зоні проведення ООС у пункт постійної дислокації військовослужбовців 55-ї окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ».

Підрозділи бригади кілька місяців перебували на фронті. Цього разу вдалося обійтися без втрат і виконати всі поставлені завдання. Крім бойових чергувань, артилеристи не раз брали участь у тактичних навчаннях у Донецькій області, а три артилерійські розрахунки систем 2А36, 2А65 і МТ-12 за результатами змагань визнані кращими в Об’єднаних силах.

Як розповів командир бригади полковник Роман Качур, частина перебувала на фронті з листопада минулого року. Це була найтриваліша операція в зоні проведення ООС. Після ротації військовослужбовців чекають відпустки.

Затим особовий склад пройде бойове злагодження на полігонах, щоб потім знову вирушити на Донбас.

Комбриг нагадав, що в попередні роки 33 воїни-артилеристи загинули, захищаючи Батьківщину. Всі присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання, пролунали залпи військового салюту.

Кращі військовослужбовці були нагороджені нагрудними знаками, Почесними грамотами Міністерства оборони, Почесними грамотами, Подяками Запорізької ОДА тощо. Низці офіцерів присвоєно чергове військове звання.

Того дня відбулася врочиста церемонія вручення артилеристам беретів кольору полум’я на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» на острові Хортиця. «Бригада торік започаткувала свою традицію вручення беретів гідним воїнам. Першими їх одержали ті, які назавжди залишилися в нашому строю — вони віддали свої життя за свободу та незалежність України. Сьогодні вручаємо ці берети воїнам, які повернулися після своєї першої ротації. Гасло запорізьких артилеристів: «Не сперечаємося — ставимо крапку!» — відзначив Роман Качур.

Запорізька область.

Фото з відкритих джерел.