А потім до них долучилися й комунальники, забезпечивши вивезення сміття.

За словами організаторів акції, ідея її проведення з’явилася кілька тижнів тому, коли було вирішено організувати знищення амброзії на прилеглих територіях.

«Але згодом дійшли висновку, що треба провести масштабніше прибирання — скосити також бур’ян і прибрати обламані гілки», — кажуть жителі. На акцію відгукнулося майже півтора десятка реабілітантів БО «Православно-соціальна служба «Будинок милосердя». Працювали мотокосами, виривали рослини й вручну.

«У соцмережах, перш ніж провести цей суботник, ми запросили приєднатися все місто. На жаль, ніхто не відреагував. Погляньте, хіба ви не хочете, щоб у вас теж так було? Не чекайте, що вам хтось щось зробить — дійте самі», — радить організатор суботника Олена Макайя.

Активісти налаштовані проводити такі прибирання й надалі. Їхню ініціативу підтримали в КРБП «Зеленбуд». «Жителі навели лад, а ми, як комунальне підприємство, допомагаємо їм у вивезенні сміття. Я підтримую такі акції. Якби кожен доглядав за територією біля свого двору, будинку, Запоріжжя перетворилося б на місто-сад», — зазначає робітниця підприємства Оксана Гаркуша.

Запорізька область.

Фото прес-служби Запорізької міськради.