Для цього сюди була організована поїздка цілої групи чиновників на чолі з головою ОДА Віталієм Головіним.

Наймасштабніший проект — ремонт дорожнього покриття на дорозі Т-04-01 на межі Гуляйпільського та Пологівського районів. Загальна довжина ділянки становить 18,4 кілометра. Завершення виконання робіт планується на липень наступного року.

Як розповіли в ОДА, ремонт має особливе соціальне значення, адже в Пологах розташовані єдина багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування і пологовий будинок.

«Дорога Т-04-01 є єдиним найкоротшим шляхом до лікарні з Гуляйполя. Вона проходить територією Дніпропетровської та Запорізької областей. Довжина автодороги в межах Запорізької області становить 132,1 кілометра. Ця дорога є важливим маршрутом для Запорізької області, зокрема, для жителів Гуляйпільсього, Пологівського, Токмацького та Мелітопольського районів», — ідеться в повідомленні.

Через негоду в червні серйозно постраждав будинок Добропільської школи. Ураган, сильний вітер і заливний дощ пошкодили покрівлю головного корпусу. Унаслідок цього дощова вода затекла в бетонні плити перекриття, на стелі й відкосах вікон у приміщеннях другого поверху головного корпусу відшарувалася штукатурка, пошкоджена підлога й замокли електричні проводи та електросвітильники.

За рахунок коштів місцевого бюджету дах головного корпусу школи тимчасово накрили спеціальною будівельною плівкою. Спеціалізована організація провела обстеження технічного стану пошкодженої покрівлі головного корпусу школи й підготувала кошторисну документацію.

«Якщо терміново не почати ремонтно-відбудовчі роботи стосовно покрівлі, є реальна загроза подальшого руйнування несучих конструкцій будинку й неможливості перебування у школі учнів, педагогічного та обслуговуючого персоналу», — вважають фахівці.

Для цього потрібно 600 тисяч гривень. Віталій Боговін пообіцяв надати з обласного бюджету відповідну субвенцію — щоб із 1 вересня діти змогли вчитися в комфортних і безпечних умовах.

Також чиновники оглянули перебіг реконструкції будинку ясел-садка «Сонечко» (на знімку). Підрядники проводять комплексну термомодернізацію, яка передбачає утеплення фасадів, покрівлі, заміну дверей, реконструкцію освітлення, опалення й вентиляції.

«Унаслідок цих заходів загальне енергоспоживання дитячого садка зменшиться на 55—60 відсотків. Загальна кошторисна вартість проекту становить майже 20 мільйонів гривень, з яких 16 мільйонів надає Європейський інвестиційний банк. Садок планувалося відкрити після реконструкції в березні наступного року, однак усі роботи хочуть завершити вже нинішнього жовтня. Дитсадок зможе прийняти понад двісті дітей», — розповіли на об’єкті.

Керівництво регіону побувало в районному краєзнавчому музеї й будинку Нестора Махна. «У цьому домі жив рідний брат Нестора, самому будинку виповнилося вже понад сто років. Це унікальне історичне місце, де планується відновити епоху того часу і створити в цьому будинку музей імені Нестора Махна», — пояснили в музеї.

Наступним об’єктом вивчення став скейт-майданчик на центральному стадіоні «Сільмаш». Зауважимо, що проект створювали самі місцеві жителі, точніше, тодішній учень 11-го класу Гуляйпільської загальноосвітньої школи № 1, а нині студент київського вищого навчального закладу Влад Камай. Він скористався з можливості реалізувати свої ідеї за бюджетні кошти громади, написав заявку на участь, гуляйпільці його підтримали, а місцева влада реалізувала. Лише за півроку скейт-парк став улюбленим місцем відпочинку для молоді. Наступний крок — створення разом із жителями міста муралів на стіні скейт-парку.

Запорізька область.

Фото прес-служби Запорізької ОДА.