Глава держави ознайомився з перебігом будівництва інфраструктурних та соціальних об’єктів, що споруджуються в межах Національної програми «Велике будівництво», взяв участь у презентації Стратегії розвитку Херсонської області. А також відвідав місцеві підприємства, оглянув їх виробничі потужності та поспілкувався з працівниками.

Володимир Зеленський, зокрема, ознайомився з перебігом будівельних робіт у приймальному відділенні міської клінічної лікарні ім. Є. Є. Карабелеша, реконструкція якого відбувається в межах Національної програми «Велике будівництво».

Загальна вартість робіт — 8,8 млн грн. З них державне фінансування становить 6,6 млн грн. Завершити реконструкцію відділення планують до 15 жовтня цього року.

За словами директора медустанови Алли Малицької, приймальне відділення буде оснащено апаратом ЕКГ, дефібрилятором, апаратами для УЗД та штучної вентиляції легень. Також там буде встановлено кардіомонітор, апарат для масажу серця та інше необхідне медобладнання. Загалом до жовтня відкриють вісім таких відділень.

Під час спілкування з персоналом лікарні, Президент висловив переконання, що медичні працівники в Україні, незалежно від профілю та ланки надання допомоги, повинні мати не лише хороші умови праці, а й гідну зарплату. «При всій повазі до лікарів первинної ланки, мені здається, що це нечесно, коли заробітна плата в одних лікарів відносно інших — вища. І порівняння тут не залежить від якості лікаря, професійних дій, заслуг, освіти тощо, а порівняння тільки в тому, що частина реформи зроблена, а частина — ні», — зазначив він.

Володимир Зеленський констатував, що реформа медичної галузі нині фактично на самому старті, й додав: влада робить усе, щоб виправити ситуацію, повідомили в Офісі Президента.