На тридцять третій сесії Рівненської обласної ради сьомого скликання під головуванням очільника облради Олександра Данильчука (на знімку) розглянуто низку важливих питань, що стосуються життєдіяльності області. Внесено ряд змін до обласних програм, затверджено керівників комунальних закладів, зміни до обласного бюджету тощо.

Як зазначила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, до обласного бюджету надійшла субвенція з державного бюджету в сумі 4,1 мільйона гривень на поліпшення житлових умов для учасників АТО — інвалідів І—ІІ груп та афганців. Крім того, розподілено субвенцію з державного бюджету для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сумі 26,1 мільйона гривень. Лідія Біляк дала вичерпні відповіді на запитання депутатів із фінансових питань області.

Під час розгляду питання «Про інформацію прокурора Рівненської області про результати діяльності органів прокуратури на території Рівненської області у І півріччі 2020-го» в. о. прокурора Рівненської області Роман Павленко відповів на низку запитань депутатів обласної ради. Зокрема, депутат облради Микола Кучерук звернув увагу доповідача на розслідування справи щодо факту кидання «коктейлів Молотова» в будинок голови Костопільської районної ради Сергія Ткачука, внаслідок чого згоріла його оселя. Депутати Костопільської районної ради ще раніше звернулися до прокуратури з проханням розслідувати цю справу.

Депутати розглянули питання про створення комплексної пам’ятки природи місцевого значення «Корецькомонастирська». Природоохоронна територія створюється на території Гвіздівської сільської ради Корецького району, її загальна площа становитиме понад 16 гектарів.

— Фактично ініціатором створення цієї пам’ятки стала місцева громада Кореччини. Мешканці зверталися до мене особисто через часті випадки незаконної вирубки ясенових та дубових насаджень. Статус пам’ятки природи дасть змогу взяти цю територію під охорону та захистити від знищення, — пояснив голова постійної комісії з питань екології, природокористування, охорони навколишнього середовища та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Валявка.

Депутати схвалили також створення лісового заказника місцевого значення «Обурок» площею 51 гектар у межах лісового масиву Сморжівського лісництва ДП «Клеванський лісгосп» з метою збереження в природному стані грабово-дубової ділянки лісу, де багато рідкісних видів рослин і тварин.

Депутати не підтримали зміни до статутів комунальних закладів «Рівненська обласна клінічна лікарня» та «Рівненська медична академія» Рівненської обласної ради.

Депутати Рівненської обласної ради прийняли звернення до вищого керівництва держави «Про заборону грального бізнесу на території Рівненської області».

— Під час зустрічей, прийомів виборців, у їх зверненнях люди висловлюють обурення прийняттям закону про гральний бізнес, не хочуть, щоб ця гральна чума поширювалась Рівненщиною. Адже вже й без того процвітають алкоголізм, наркоманія, а тепер ще хочуть й ігроманії, — каже керівник депутатської фракції ВО «Батьківщина» в облраді Микола Кучерук. — Ті прибутки, які отримає держава за гральний бізнес, не йдуть у жодне порівняння з втратами, які ми матимемо від хвороби на ігроманію, від якої немає ліків.

Рівне.

Фото  прес-служби облради.