Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук.

Про частину із них ми вже повідомили читачів у попередньому номері газети, а тепер про деякі з них докладніше.

Кошти на погашення боргів аеропорту

Депутати розглянули кілька питань, які стосуються діяльності Комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Рівне».

Під час внесення змін до Програми розвитку та підтримки летовища за погодженням профільних комісій та президії, понад 730 тисяч гривень депутати передбачили на погашення зарплатних боргів перед працівниками підприємства. Ще два мільйони гривень у змінах до бюджету виділили з резервного фонду області, щоб аеропорт міг закрити заборгованість за електроенергію. Крім того, на рахунки підприємства має надійти ще майже 500 тисяч гривень. Цю суму депутати перерозподілили, перекинувши кошти з департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Відтак на погашення боргів летовища депутати передбачили понад 3,2 мільйона гривень.

Субвенція на доплати медикам

11,4 мільйона гривень державної субвенції отримала Рівненщина на доплати медикам за роботу з хворими на COVID-19. Про це депутатам Рівненської обласної ради повідомила директор департаменту фінансів РОДА Лідія Біляк під час пленарного засідання.

Ці кошти повинні надійти до медичних закладів Рівненщини вже найближчим часом. Однак перед тим чіткий розподіл державної субвенції затвердять депутати профільної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків.

Нагадаємо, одним із питань 33-ї сесії обласної ради сьомого скликання було внесення змін до обласного бюджету Рівненщини, в рамках якого депутати затвердили низку державних субвенцій, зокрема, і на потреби медичної галузі, і на вирішення соціальних питань.

Призначили керівників комунальних закладів

Депутати розглянули проекти рішень щодо укладання контрактів з керівниками закладів, термін дії яких закінчився.

Зокрема, депутати обрали директорів комунальних підприємств обласної ради медичної галузі. Всі кандидати були визнані переможцями конкурсу на зайняття посади керівників обласних комунальних закладів охорони здоров’я. Так, директором КП «Острозька обласна психіатрична лікарня» обрано Павла Маєвського, КП «Рівненська обласна стоматологічна поліклініка» очолить Валентина Сухляк, а Анатолія Миронця обрано директором КП «Корецька обласна лікарня відновного лікування».

Також депутати підтримали проект рішення про контракт з Віктором Ткачем, як керівником комунального підприємства «Рівненська обласна клінічна лікарня».

Окрім того, депутати шляхом рейтингового голосування обрали директора КЗ «Здолбунівський геріатричний пансіонат». Ним став Олексій Шамак. На посаду, крім нього, претендували ще Володимир Боярчук, Олег Висоцький.

Депутати призначили Ольгу Яковлєву директором КЗ «Ветеранський простір». Вона ж була єдиним кандидатом на посаду.

Розпочинатимуть навчання з гімну

Депутати підтримали пропозицію заступника голови Рівненської обласної ради Олексія Бучинського починати навчання у школах області з виконання учнями і педагогами Державного гімну України. Це, на його думку, сприятиме вихованню у юних мешканців області шанобливого ставлення і поваги до державних символів України. Така практика вже давно побутує у комунальному закладі «Обласний науковий ліцей м. Рівне» Рівненської обласної ради.

Казино — ні, здоровому способу життя — так!

Депутати Рівненської обласної ради прийняли Звернення до вищого керівництва держави «Про заборону грального бізнесу на території Рівненської області».

— Під час зустрічей, прийомів виборців, у їхніх зверненнях люди обурені прийняттям закону про гральний бізнес, не хочуть, щоб ця гральна «чума» поширювалась Рівненщиною. Адже вже й без того процвітають алкоголізм, наркоманія, а тепер ще й хочуть ігроманії, — каже керівник депутатської фракції ВО «Батьківщина» в облраді Микола Кучерук. — Ті прибутки, які отримає держава за гральний бізнес, не йдуть ні в яке порівняння з втратами, які ми матимемо від хвороби ігроманія, від якої немає ліків.

Жодне звернення не залишилось поза увагою

Звітуючи перед громадою на сесії, голова облради Олександр Данильчук розповів про роботу зі зверненнями громадян.

За звітний період до керівництва обласної ради, сказав він, звернулись з листами та побували на особистому прийомі 3 003 людей. У зверненнях було порушено 3 018 питань.

— Як голова обласної ради, я провів за звітний період 11 планових прийомів громадян з особистих питань. 80 відсотків усієї кореспонденції — це питання соціального захисту. З кожним роком кількість цих звернень збільшується, — сказав Олександр Данильчук. — Керівництвом обласної ради за звітний період за рахунок Обласної програми матеріальної підтримки найбільш незахищених верств населення на 2018-2022 роки надано матеріальної допомоги на суму 5 050 000 гривень, її отримали 2 720 осіб. Жодне звернення до керівництва обласної ради не залишилось поза увагою, вживалися вичерпні заходи щодо позитивного вирішення.

Рівне.

Фото Юлії Василенко-Слободенюк.