Глава держави ознайомився з умовами проходження служби та штатним озброєнням вітчизняного виробництва, яким оснащено полк. Він також підтримав ідею будівництва сучасного комплексу військового містечка на околиці Кропивницького зі штатно-посадовим житлом, що дасть змогу перенести місце дислокації полку з центру міста.

Спілкуючись з іноземними військовими інструкторами, Президент подякував їм за допомогу, а також підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. В. Зеленський зауважив також, що участь іноземних інструкторів у підготовці військових підвищує бойові навички українських воїнів та рухає нашу армію до НАТО.

«На початку війни наші стратегічні західні партнери зробили неможливе й допомогли нашій армії, яка була з точки зору підготовки та техніки, форми й обладнання, далеко не на тому рівні, що нині. Ми за цю підтримку дуже вдячні», — цитує слова глави держави Офіс Президента.

Водночас під час спілкування з журналістами Президент зазначив, що за рік його роботи на посаді завдяки переговорам зі світовими лідерами, Нормандському та Мінському форматам, вдалося досягти звільнення майже 150 утримуваних українських громадян та встановити всеосяжний режим припинення вогню на Донбасі, який триває вже понад 30 днів.

Він зазначив також, що встановлення миру на сході України — це його обов’язок як глави держави і одна з його передвиборчих обіцянок.

В. Зеленський наголосив, що для досягнення миру задіюватиме всі засоби, які йому доступні. Зокрема, було відновлено Нормандський переговорний формат та активізовано роботу Тристоронньої контактної групи.