На урочистому відкритті нової сесії парламенту були присутні, окрім народних депутатів України, члени Кабінету Міністрів України та посадові особи, яких призначає і звільняє з посади Верховна Рада, керівники іноземних дипломатичних представництв, представники різних релігійних конфесій. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков оголосив четверту сесію парламенту відкритою. У виконанні Національного академічного народного хору імені Г. Верьовки пролунав Державний гімн України. 

Глава парламенту привітав педагогів, учнів, студентів, батьків з Днем знань. "Все, що ми робимо у цій залі -- ми робимо для дітей", -- сказав він, закликавши народних обранців керуватися цим у своїй роботі. 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у своєму виступі назвав серед головних викликів нової сесії та нового політичного сезону -- боротьбу з пандемією коронавірусу, схвалення Державного бюджету на 2021 рік, місцеві вибори.

Глава парламенту побажав колегам депутатам, щоб парламент упродовж четвертої сесії зміг об'єднатися навколо ціннісних речей і "довести собі й українському народу, що парламент вміє працювати, що у державі є потужні інституції, однією з основних яких є Верховна Рада, довести, що український парламент є дієздатний, вміє реагувати на виклики і працює в інтересах держави". 

323 голосами парламент ухвалив такий графік роботи у зв'язку з карантином: у вівторок та четвер працювати з 10-ї до 15-ї години з перервою з 12.00 до 12.30, у середу та п'ятницю -- з 10-ї до 14-ї години, у п'ятницю о 10-й годині -- "Година запитань до уряду", а з 13-ї години -- "Різне". Сьогодні депутати працюватимуть з 12-ї до 15-ї години без перерви.

"Голос України"

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.