На знімку: підприємець із Демидівки Дмитро Пецюк.

Для такого невеличкого райцентру це дуже відчутно, бо нині знайти роботу, особливо у сільській місцевості, дуже і дуже складно. А керує підприємством Дмитро Пецюк. До речі, у нього є американський діловий партнер, який має третину частки у виробництві.

«Олді» працює у сфері деревообробки, причому зі специфічною деревиною — кленом. Виготовляють деталі до кухонь, які експортують у США, в середньому по сто кубометрів на місяць.

Однак пандемія дуже негативно позначилася на бізнесових справах. Це, на жаль, відчуло й «Олді». Адже ринок «просів», попит зменшився, тому й обсяг поставок продукції впав на 40 відсотків. Попри це, на підприємстві нікого не скоротили, не зменшилась і зарплата.

Однак Дмитро Пецюк, який звик всього добиватися сам, не хотів, аби виробництво, якому він присвятив багато років (підприємство зареєстровано у 2004 році), занепало, а працівники опинилися на вулиці.

— Ми почали вивчати попит на вироби з клена у країнах Європи, клеїти меблеві щити, які купувала Латвія, — розповідає Дмитро Пецюк. — Пробуємо робити підлогу для спортмайданчиків, які укладають у спортзалах для гри в баскетбол, для

Прибалтійських країн. Виявляється, вона має бути з клена. Деревину купуємо по всій Україні на аукціонах.

Підприємець розповідає, що готувати кадри — верстатників — свого часу допоміг центр зайнятості. Там верстатники проходили теоретичну підготовку, а на виробництві — практичну.

Голова Демидівської РДА Василь Доманський розповів, що підприємець Дмитро Пецюк у районі має гарну репутацію. Цього року нагороджений грамотою Демидівської РДА. Займається благодійністю, але не любить це афішувати, бо робить це від чистого серця. «Побільше б таких підприємців, як Дмитро Пецюк, та підприємств, як «Олді», — підсумував керівник району.

Рівне.

Фото надано автором.