Відсутність окремого приміщення для пасажирів, яким відмовлено у в’їзді в країну, і умов для тривалого перебування та повноцінного нічного відпочинку.

Ці та інші порушення зафіксували Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області Тетяна Кокшарова та регіональний координатор взаємодії із громадськістю Уповноваженого Оксана Крупій під час перевірки міжнародного пункту пропуску для повітряного сполучення «Дніпро» Дніпропетровського міжнародного аеропорту.

Особливу увагу вони приділили забезпеченню заходів щодо запобігання поширенню COVID-19 і моніторингу дотримання прав людини.

«У разі затримки пасажирів і відмови у в’їзді в Україну, пасажири тривалий час повинні очікувати в залі вильоту на другому поверсі будинку аеропорту, який не пристосований для тривалого перебування, — відсутні умови для повноцінного нічного відпочинку, можливість придбання гарячої їжі, якщо вони перебувають в аеропорті протягом тривалого часу, відсутні доступ до душу, кімнати матері та дитини, пункт обміну валют», — стверджують перевіряльники.

За результатами буде складено звіт і підготовлено відповідний акт реагування до адміністрації Державної прикордонної служби України.

Дніпро.