Верховна Рада України постановляє:

1. Провести 18 листопада 2020 року о 15 годині в залі пленарних засідань Верховної Ради України парламентські слухання на тему: «На шляху до справедливого судочинства в Україні».

2. Кабінету Міністрів України до 03 листопада 2020 року підготувати і подати до Верховної Ради України тиражовані для народних депутатів України інформаційно-аналітичні матеріали з питання парламентських слухань та відповідні пропозиції до проекту рекомендацій парламентських слухань, визначити доповідача із за-значеного питання.

3. Комітету Верховної Ради України з питань правової політики здійснити необхідні заходи щодо організаційного та методичного забезпечення проведення парламентських слухань та за результатами напрацювати відповідний проект рекомендацій.

4. Запросити для участі в парламентських слуханнях представників Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, Верховного Суду України, Конституційного Суду України, Ради суддів України, Національної школи суддів України, Офісу Президента України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації України, Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора, Національної асоціації адвокатів України, Комісії з питань правової реформи, державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, профільних міжнародних організацій, науковців та експертів.

5. Запросити для участі в парламентських слуханнях журналістів з числа працівників загальнодержавних та регіональних засобів масової інформації.

6. Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку пряму трансляцію парламентських слухань.

7. Апарату Верховної Ради України забезпечити в установленому порядку фінансування витрат, необхідних для організації і проведення зазначених парламентських слухань, стенографування та видання матеріалів парламентських слухань Видавництвом Верховної Ради України.

8. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Голова Верховної Ради України Д. РАЗУМКОВ.

м. Київ,
16 вересня 2020 року.
№ 903-ІХ.