Голова Рівненської облради Олександр Данильчук звернувся листом до міністра інфраструктури України Владислава Криклія та до голови правління АТ «Укрзалізниця» Володимира Жмака з проханням розв’язати проблему недостатнього залізничного сполучення між Рівним та столицею України.

Нині, щоб дістатися до Києва, рівняни змушені користуватися переважно автотранспортом, який не може забезпечити достатньої мобільності. До обл-ради надходять численні звернення від мешканців Рівненщини з проханням розв’язати цю проблему.

«Сьогодні з Рівного до столиці залізницею можна доїхати поїздом 097/098 Київ—Ковель. На думку мешканців області, існує нагальна потреба в запуску між столицею і Рівним швидкісного денного поїзду типу «Інтерсіті». Адже у столиці працюють чимало мешканців з регіону, багато студентів вчаться у столичних вишах, — ідеться в листі.

У проекті держбюджету на 2021 рік уперше закладено держфінансування залізничної інфраструктури. Відтак Олександр Данильчук просить вжити вичерпних заходів щодо відкриття маршруту швидкісного поїзда типу «Інтерсіті» між столицею та Рівним.

Юлія ВАСИЛЕНКО-СЛОБОДЕНЮК, керівник прес-служби Рівненської обласної ради.