«Мені дуже імпонує стародавній вислів: «Учень — це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити». Тож у День працівників освіти я хочу побажати всім освітянам завжди мати сухі сірники для того, щоб розпалити жагу до знань своїх учнів», — передає вітання на своїй сторінці у Фейсбуці Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

На його думку, «якісна освіта — коли в учня виростають крила в процесі навчання». Перший заступник глави парламенту із вдячністю пригадує всіх своїх вчителів зі школи та університету. Особливі теплі спогади Руслана Стефанчука пов’язані з талановитою педагогинею, доктором юридичних наук, професором, дійсним членом (академіком) Національної академії правових наук України Шевченко Ярославною Миколаївною. Ця жінка залишила значний відбиток у формуванні його як особистості, але, на превеликий жаль, на 85-му році пішла з життя.

«Вона була тим концентратом мудрості, доброти та доброзичливості, який мені пощастило зустріти. Ярославна Миколаївна ніколи не нав’язувала своєї думки, завжди ви-слуховувала та давала поради: від професійних до просто людських. Це була талановита педагогиня, яка бачила у своїх учнях насамперед особистостей. І це те, що підкупало всіх», — пригадує Руслан Стефанчук.