У всіх у них Центрвиборчком виявив «неналежну перевірку документів», унаслідок якої не було інформації про внесення грошової застави.

Також у ЦВК заявили, що наявність на виборах численних однофамільців і тезок реальних кандидатів і відомих політиків може свідчити про «свідоме введення виборців в оману». Також ЦВК звернулася до поліції, щоб правоохоронці перевірили обставини реєстрації таких кандидатів.

Технологія «клонування» кандидатів формально не заборонена законом — тому що кожен громадянин може скористатися своїм конституційним правом і бути обраним до парламенту або органу місцевого самоврядування. Однак насправді такі однофамільці реальних кандидатів «вирішують» одразу кілька завдань — «забирають» в «оригіналів» якусь кількість голосів за рахунок неуважності виборців, до-зволяють увести до виборчих комісій в якості спостерігачів «потрібних» людей, а також створюють інформаційний галас. Особливо актуальні такі кандидати на місцевих виборах, коли голос кожного виборця має велику цінність.

Одеська область.