Це означає, що директору Сергію Минюку (на знімку) додалося роботи: під його опікою не лише школа у Прислучі, а ще й її філії у сусідніх селах Хотин і Колодязне — це заклади I-ІІ ступенів (тобто, дев’ятирічки). А ще до складу опорної школи входить дошкільний заклад, де виховується 108 дітей дошкільного віку.

Однак таке навантаження не лякає Сергія Минюка, а навпаки, каже, змушує сконцентруватись, працювати для розвитку опорного закладу. Тим паче, що він у цьому дуже зацікавлений як випускник Прислуцької школи, а директором працює двадцять один рік із двадцяти чотирьох освітянського стажу.

— У Прислуч старшокласників із Хотина і Колодязного довозимо шкільним автобусом, який придбали торік на умовах співфінансування з обласного і районного бюджетів, — розповідає Сергій Минюк. — Тож наповнюваність школи у Прислучі перевищує норму у півтора разу: замість 240 учнів тут навчається 333, а загалом по опорному закладу та його філіях — 801. Тож дуже актуальним є вирішення питання добудови корпусу у Прислучі, чим ми зараз і займаємось. Адже хочемо дітям створити комфортні умови для навчання. На добудову вже виділено 4,7 мільйона бюджетних гривень при потребі 47 мільйонів. Загалом за останні три роки на вирішення нагальних проблем нашого опорного закладу виділено понад 10 мільйонів бюджетних гривень.

— Відколи заклад отримав статус «опорного», багато зроблено і по філіях, — продовжує Сергій Минюк. — Скажімо, у Колодязнівській філії побудовані внутрішні вбиральні, виготовили проектно-кошторисну документацію на будівництво спортивного майданчика вартістю півтора мільйона гривень, у стадії виготовлення проектно-кошторисна документація на ремонт даху. А ось у Хотинській філії вже капітально відремонтовано дах, за рахунок залишків освітньої субвенції облаштували внутрішні вбиральні. Проведено ремонт даху та внутрішній ремонт приміщень початкової школи (у Хотині два приміщення).

Сергій Минюк дбає про розвиток опорного закладу, щоб дітям створити комфортні умови для навчання, а заодно дати гарні знання. Каже, запровадили профільне вивчення предметів — української мови та літератури, біології, хімії, діє десять інклюзивних класів... Загалом колектив педагогів налаштований працювати з душею, як і керівник опорного закладу Сергій Минюк. Він ще й багато робить як заступник голови постійної комісії з гуманітарних питань Березнівської районної ради, до компетенції якої входять і освітянські питання.

Одне слово, кажуть мешканці Прислуча, освіта дітей у їхньому та сусідніх селах в надійних і турботливих руках. Тим паче, що Сергій Васильович ще й батько чотирьох дітей, яких виховує разом з дружиною Іриною — теж вчителькою за фахом.

З мешканцями Прислуча згоден і голова Березнівської РДА Олег Піщанський, який вважає, що Сергій Минюк — керівник, який «на своєму місці».

Рівне.

Фото надано автором.