Екологічні проблеми для курортного Свалявського району починаються у... Воловецькому, який розташований вище в Карпатах. Місцева влада Воловеччини тривалий час не звертає уваги на те, що на берегах потічків і річок накопичуються купи сміття. А потім велика вода після дощів і повеней зносить увесь той непотріб униз за течією... Тож хто відповість за гори сміття на закарпатських річках? Таке запитання ставить очільник області і ось як коментує: «Свалявський район. Річка Вича.

Неймовірна природа і... гори сміття, яке пливе сюди із сіл Воловеччини. У сільрадах є «екологічні» кошти, щоб прибрати стихійні сміттєзвалища на своїй території, але їм нема до цього діла. Хто понесе відповідальність?»

І далі констатує, що коштів у фонді охорони навколишнього середовища Воловецького району назбирано на суму 230 тис. грн. Гроші туди сплачують сільські громади. Але голови сільрад їх не використовують — вони «самоусунулися від виконання своїх обов’язків». А мали б за цей фінансовий ресурс організовувати збір і захоронення всіх відходів.

І тут виникає запитання, за словами Олексія Петрова, до екологічної інспекції та правоохоронних структур області, чому не реагують? Адже це їхня пряма відповідальність!

І ще одне неподобство. Тепер — у віддаленому від обласного центру Рахівському районі.

«Нова школа у Квасах — справа честі для мене. Бо за всі мої поїздки краєм я не бачив навчального закладу у більш занедбаному стані. Як, власне, і не бачив такого безвідповідального ставлення до громади, як це собі дозволяє керівництво Квасівської сільради, — обурюється очільник області. — Тому гарантую, що будівництво нової школи у селі розпочнеться наступного року. Об’єкт внесено до програми Президента «Велике будівництво». Нині проводимо коригування проектно-кошторисної вартості, бо багато хто хотів нагріти руки на новій школі, роздувши бюджет, і тепер ці люди — під слідством».

Тож керівник області «готовий бути присутнім на наступній сесії Квасівської сільської ради, щоб гарантувати все вищенаведене».

Фото прес-служби ОДА.