Такі дані досліджень оприлюднили на сайті Системи моніторингу поширення коронавірусної хвороби РНБО.

Незмінним антилідером серед українських регіонів залишається Харківська область, де за минулу добу зафіксували рекордну кількість нових інфікованих — 741 особу. Також високі добові показники фіксують у Сумській (418), Полтавській (244), Хмельницькій (219) та Київській областях (213).

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я повідомив, що впродовж минулої доби був госпіталізований 521 пацієнт. За даними МОЗ, станом на 12 жовтня у вісімнадцяти областях та місті Київ заповненість лікарень пацієнтами з коронавірусною хворобою сягає більш як 50%.

За словами Максима Степанова, максимальна кількість ліжко-місць для лікування пацієнтів із COVID-19 може бути збільшена до 50 тисяч.

«Після того як ми використаємо весь можливий ліжковий фонд, який є безпосередньо в медичних закладах, ми можемо перейти до розгортання мобільних шпиталів, які має ДСНС, або військових шпиталів, або, якщо буде потреба, відкривати в тих самих виставкових центрах», — повідомив Максим Степанов у коментарі для «Радіо Свобода».

Зазначимо, що з понеділка, 12 жовтня, в Україні набуло чинності нове епідемічне зонування, встановлене Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, за новим розподілом до червоної зони потрапили місто Канів Черкаської області та місто Суми. Столиця опинилася в помаранчевій зоні. Таким чином, у Києві та інших «помаранчевих» регіонах, крім збереження обмежень жовтої зони, набирає чинності заборона на роботу хостелів і турбаз, ресторанів, кафе та розважальних закладів у нічний час, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, а також забороняється проведення масових заходів, під час яких на одну особу відводиться менш як 10 квадратних метрів.