За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, одужав 951 пацієнт, померло 73 особи.

За звітну добу найбільшу кількість нововиявлених випадків зареєстровано у Харківській області (651), місті Києві (445), Львівській області (322), Тернопільській (222), Київській (227), Сумській (271) та Житомирській області (269).

Під час онлайн-брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов наголосив на зростанні кількості госпіталізації. Так, станом на 15 жовтня, було госпіталізовано 679 українців. Всього в Україні на стаціонарному лікуванні в закладах медичної допомоги перебуває 20 475 пацієнтів, хворих на COVID-19.

За даними МОЗ України, 23 області та столиця не готові перейти до пом’якшення карантинних обмежень за встановленими епідемічними показниками. Також зазначається, що станом на 15 жовтня, завантаженість ліжок у лікарнях України становить 59,7%.

Своєю чергою, у ВООЗ чекають на появу хоча б однієї якісної вакцини до 2021 року. За словами Сумії Свамінатан, заступниці генерального директора ВООЗ, першими будуть вакцинувати людей групи ризику, зокрема медичних працівників і людей похилого віку. А здоровим молодим людям, найімовірніше, доведеться чекати на щеплення від COVID-19 аж до 2022 року.

Зазначимо, що 13 жовтня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину до кінця 2020 року.

Зокрема, за ініціативою МОЗ України було посилено критерії карантинних заходів.

Відтепер введено обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування, вони працюватимуть з 7 до 22 години. Також під забороною опинилися будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для зелених зон, понад 30 осіб для територій жовтого рівня епідемічної безпеки, до 20 осіб — для помаранчевих.

Нагадуємо, що з 12 жовтня в Україні набуло чинності нове епідемічне зонування, встановлене Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Так, за новим розподілом до червоної зони потрапили місто Канів Черкаської області та місто Суми. Столиця залишається в помаранчевій зоні.