Днями Святошинський райсуд столиці оголосив у міжнародний розшук трьох екс-«беркутівців», обвинувачених у рамках справи щодо розстрілів на Інститутській у Києві в лютому 2014 року, — Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, передає Укрінформ.

За словами головуючого на засіданні судді, організацію виконання ухвали доручено прокурору, тож він має якнайшвидше отримати цю ухвалу суду і спрямувати її на реалізацію у частині міжнародного розшуку. Сама ця ухвала суду набирає законної сили негайно і не підлягає окремому оскарженню.

Крім того, під час засідання у вівторок суд не задовольнив клопотання прокурорів про обрання двом присутнім фігурантам справи — Олександру Маринченку і Сергію Тамтурі — запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту, апелюючи до рішення Київського апеляційного суду.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року відбувся обмін полоненими, у рамках якого Україна видала 127 утримуваних осіб, зокрема п’ятьох екс-«беркутівців», обвинувачених у розстрілах на Майдані у 2014 році.