Повідомляється, що одужали 2 686 пацієнтів, померла 141 особа. Такі дані досліджень системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО України.

Традиційно найбільшу кількість добових дебютів зареєстрували у Харківській області (713), Одеській (614), Полтавській (580), місті Київ (559), Хмельницькій області (322) та Дніпропетровській (312).

Під час брифінгу Максим Степанов повідомив, що було госпіталізовано 1 009 українців. Загалом на стаціонарному лікуванні перебувають 22 977 пацієнтів.

МОЗ України представило план дій у разі погіршення епідемічної ситуації. За словами міністра охорони здоров’я, було визначено алгоритм дій відповідно до чотирьох рівнів небезпеки. Нині країна перебуває на першому рівні, зі щоденним приростом нових випадків у межах 5—7 тисяч.

На другому рівні щоденна кількість хворих визначена у межах 8—10 тисяч. Зокрема, заповнення ліжкового фонду хворими на COVID-19 становить 70% загалом по країні.

Третій рівень небезпеки передбачає заповненість лікарень на 85%, а кількість хворих на день — 11—15 тисяч.

«Додатково до заходів другого рівня ми забезпечуватимемо запровадження жорстких карантинних обмежень у країні із застосуванням повного переліку обмежень червоного рівня епідемічної небезпеки. Буде розпочато мобілізацію всіх медичних працівників та інших категорій працівників. Організуємо роботу відомчих закладів для цивільного населення, а також забезпечимо роботу польових шпиталів», — зауважив Максим Степанов.

На четвертому рівні небезпеки МОЗ буде змушене запровадити активацію протоколів медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги. Вдатися до крайніх заходів доведеться при щоденній кількості нових випадків у межах 15—20 тисяч.

Лікарі запевняють, що ситуація критична та потрібно повертати жорсткі карантинні заходи. Зокрема, епідеміолог Національної експертної групи Катерина Сояк у своєму коментарі «Главреду» наголосила, що лікарні переповнені та не вистачає медичного персоналу.

Своєю чергою Верховна Рада України прийняла постанову про створення Національного штабу протидії COVID-19 на чолі з Президентом України.