Марина та Євген Понедільченки продовжили традицію, започатковану їхніми батьками — Людмилою та Василем Ковріженками. Вони вже дев’ятий рік виховують дітей, які з різних причин не мають змоги зростати в оточенні рідних батьків.

До дитбудинків сімейного типу на спільне проживання та виховання переважно поселяють дітей, які перебувають у родинних стосунках. Ось і до цього ДБСТ влаштовано троє дітей, позбавлених батьківського піклування (на знімку). Це сестри Юлія (2011 р. н.) та Інна (2015 р. н.), а також їхній брат Євген (2014 р. н.).

Загалом на цей час у Луганській області функціонують 24 ДБСТ і 80 прийомних сімей, в яких виховуються 309 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Законодавством передбачена всебічна підтримка громадян, які вирішили створити прийомну сім’ю чи ДБСТ. Прийомна дитина або дитина-вихованець зберігає статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, й має усі відповідні пільги. А прийомні батьки та батьки-вихователі отримують від держави щомісячні кошти на утримання дитини та грошове забезпечення.

Луганська область.

Фото прес-служби Луганської ОДА.