На базі одного із зенітних ракетних дивізіонів, що виконує завдання в оперативно-тактичному угрупованні «Схід», відбулися інструкторсько-методичні заняття з начальниками протиповітряної оборони бригад та командирами зенітних ракетно-артилерійських дивізіонів. Військовослужбовці тренувалися виявляти та знищувати реальні та імітовані повітряні цілі. До заходу бойової підготовки залучалися розрахунки зі штатними засобами ураження, повідомляє сайт МОУ.

За легендою, постом візуального спостереження виявлено БПЛА противника, після чого чергові сили та засоби ППО були приведені в бойову готовність. Зокрема, мобільна вогнева група в складі двох зенітних ракетних комплексів «Оса» та розрахунку ЗПУ-1 висунулись на тимчасові стартові позиції. Радіолокаційною станцією ЗРК «Оса» було здійснено пошук та виявлення повітряної цілі з її подальшим умовним знищенням.

«Розрахунки діяли професійно та впевнено, цілі, які було поставлено, досягнуто в повному обсязі. Особовий склад підрозділів та частин ППО готовий до виконання завдань за призначенням», — ідеться у повідомленні.