Група G. АЕК (Греція, Афіни) — «Лестер» (Англія). 1:2.

«Зоря» (Україна, Луганськ) — «Брага» (Португалія). 1:2. Голи: Паулінью, 4, Гайтан, 11, Іванісеня, 90+6.

«Зоря»: Васіль, Фаворов (Абу-Ханна, 87), Вернидуб, Цвек, Хомченовський, Назарина, Іванісеня, Юрченко (Петрович, 87), Луньов (Гладкий, 62), Кабаєв (Сайядманеш, 81), Кочергін. Тренер — Віктор Скрипник.

«Брага»: Матеус, Есгаю (Тормена, 90+1), Віана, Сілва, Карму, Моура, Каштру (Аль-Мусраті, 79), Франсержіо, Гайтан (Медейруш, 66), Рікардо Орта (Андре Орта, 66), Паулінью (Гільєрме, 79). Тренер — Карлуш Карвальял.

Рефері — Георгій Круашвілі (Грузія).

Запоріжжя. «Славутич-Арена». 853 глядачі. 12 градусів.

                       В    Н    П    М    О
1. «Брага»     2    0    0    5 — 1    6
2. «Лестер»   2    0    0    5 — 1    6
3. АЕК            0    0    2    1 — 5    0
4. «Зоря»       0    0    2    1 — 5    0

Початок зустрічі для господарів і їхніх уболівальників радісним не назвеш. Він швидше нагадував суцільний кошмар. Адже протягом перших одинадцяти хвилин у воротах «Зорі» побувало аж два м’ячі.

У першому випадку боснійському хорвату Ніколі Васілю важко було відвернути загрозу. Помилилися оборонці луганчан, котрі дозволили Паулінью пробити зблизька. Конкретно вина на Хомченовському, котрий не завадив зробити передачу з флангу. А потім Вернидуб прогавив португальця, котрий вискочив з-за його спини.

А от у другому — м’яч влетів у ворота «Зорі» після потужного удару Гайтана з-за меж карного майданчика.

В обох випадках претензій до воротаря ніби й немає. Але цікаво, чому Скрипник залишив на лаві запасних досвідченого капітана команди Шевченка, а випустив на таке складне протистояння виконавця без ігрової практики?

Але задля справедливості слід сказати, що після пропущених м’ячів 24-річний воротар «Зорі» показав себе з найкращого боку. Кілька разів Васіль рятував команду у дуже складних моментах.

Стартова невдача не зламала луганських футболістів. Вони і до перерви, і після неї намагалися загострювати гру, створили набагато більше моментів, ніж суперник.

Небезпечно атакували Юрченко, Кабаєв, Іванісеня. Але добре грав воротар гостей Матеус. Та ще й нашим футболістам у вирішальних моментах бракувало виконавчої майстерності.

Слід сказати й про те, що гості, досягши помітної переваги в дебюті, почали грати на збереження рахунку. Особливо це відчувалося в другій половині зустрічі.

А поєдинок завершився ефектним ударом здалеку Іванісені. У таких випадках кажуть: адже вміють...

Віктор Скрипник:

— Ми програли дуже хорошій команді, технічній, зіграній. І цей результат — наш максимум. Те, що проходить в УПЛ, в Лізі Європи не працює.

Ми награли на голи, але не використали свої шанси. Але лаяти свою команду не можу. Було бажання, а моментами — комбінаційний футбол. Однак якість у суперника була вища, ніж у нас. Єдиний камінь у наш город — це те, що ми включилися після рахунку 0:2, а не на старті.

А коли час ішов, то віра згасала. Гол у компенсований час — це вітамінка, а не таблетка, після якої ми ожили. Ми хотіли, намагалися. Є певна межа, яку ми не можемо переступити. Якщо брати загалом, то ми десь поступаємося «Бразі».