Водночас зафіксовано 173 летальні випадки, 3 394 пацієнти одужали. Це дані системи моніторингу поширення коронавірусу РНБО.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зафіксовано у місті Києві (741), Харківській (659), Хмельницькій (521), Одеській (493) та Донецькій (466) областях.

Зазначимо, що раніше керівництво МОЗ повідомляло про розгортання тимчасових мобільних шпиталів. Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я запевнив, що відомство отримало всю необхідну інформацію від столичної влади щодо місця розташування шпиталів, необхідних на це коштів і кількості медичного персоналу.

«Це може бути або Виставковий центр, або Палац спорту. Ми прорахували кількість коштів, необхідних для розгортання мобільного шпиталю на 500 осіб. І також прорахували кількість медичних працівників, яка може бути залучена, — це 1200 осіб», — зазначив чиновник.

Також Максим Степанов повідомив, що МОЗ обрало стратегію переобладнання та перепрофілювання лікарень. Зокрема, у Києві планується залучити окремі медичні заклади та Академію медичних наук для надання медичної допомоги.

Окрім того, Степанов виступив проти запровадження локдауну. За його словами, враховуючи різні фактори, стратегія адаптивного карантину в Україні є правильною.