30 жовтня. «Шахтар» — «Маріуполь». 4:1. Голи: Тайсон, 26 (п), 75, Судаков, 44, Патрік, 65 (п) — Горбунов, 82.

«Шахтар»: Пятов, Болбат, Вітао, Матвієнко, Сіпріано, Степаненко, Патрік, Вакула (Мораес, 69), Судаков, Тайсон, В’юнник (Тете, 59). Тренер — Луїш Каштру.

«Маріуполь»: Кудрик, Велєв, Чоботенко, Мамросенко, Тищенко, Кулієв, Горбунов, Мишньов, Дмитрієв, Вискребенцев, Плакса (Фурсенко, 73). Тренер — Остап Маркевич.

Рефері — Володимир Новохатній (Київ). Київ. НСК «Олімпійський».

31 жовтня. «Колос» — «Олімпік». 1:2. Ковалівка. «Колос». Рефері — Максим Козиряцький (Запоріжжя). Голи: Селезньов, 86 (п) — Беніто, 17, Шахаб, 62 (п).

«Олександрія» — «Десна». 2:2. Олександрія. КСК «Ніка». Рефері — Ярослав Козик (Мукачево). Голи: Банада, 72, Сітало, 82 — Тотовицький, 39 (п), Будківський, 84. Вилучено Імерекова, 89 («Десна», два попередження).

«Дніпро-1» — «Динамо». 1:2. Голи: Назаренко, 22, Адамюк, 35 (автогол), Циганков, 43.

«Дніпро-1»: Сарнавський, Тейлор, Адамюк, Логінов, Цуріков, Ді Франко (Чичиков, 62), Піхальонок, Когут (Батагов, 63), Ігнатенко (Кравченко, 72), Назаренко (Коркішко, 80), Довбик (Хобленко, 63). Тренер — Ігор Йовічевич.

«Динамо»: Нещерет, Кендзьора, Забарний, Попов, Караваєв, Андрієвский, Шепелєв (Сидорчук, 85), Буяльський (Лєднєв, 72), Циганков, Вербич (Родрігес, 63), Супряга. Тренер — Мірча Луческу.

Рефері — Дмитро Кривушкін (Харків). Київ. НСК «Олімпійський».

1 листопада. «Минай» — «Рух». 0:0. Ужгород. «Авангард». Рефері — Катерина Монзуль (Харків).

«Львів» — «Ворскла». 1:0. Львів. «Арена Львів». Рефері — Ігор Пасхал (Херсон). Гол: Нич, 27. На 90+8-й хвилині Кане («Ворскла») не реалізував пенальті (воротар).

«Інгулець» — «Зоря». 1:1. Запоріжжя. «Славутич-Арена». Рефері — Андрій Коваленко (Полтава). Голи: Янаков, 64 — Юрченко, 75 (п).

Футболісти «Львова» до поєдинку з одним із лідерів чемпіонату готувалися з новим наставником. Обов’язки тренера тепер виконує Віталій Шумський. І «золоті леви» виграли зустріч. 21-річний Нич (на знімку) переможний гол забив ще в середині першого тайму.

«Ворскла» мала чудовий шанс врятуватися в доданий час. Але ще один 21-річний гравець львів’ян — воротар Костик — парирував 11-метровий удар полтавчанина Кане. Отже, «Львів» здобув першу перемогу в нинішньому чемпіонаті.

***

До тренувального процесу у «гірників» поступово повертаються ті, хто перехворів на коронавірус і залікував травми. Хоча і цього разу їхній склад був майже резервний. Поєдинок футболісти «Шахтаря» провели організовано, були зарядженими на перемогу. Добре, щоб такий настрій зберігся і на матч групового етапу Ліги чемпіонів.

Сьогодні підопічні Каштру в Києві на НСК «Олімпійський» приймають німецький клуб «Боруссія» (Менгенгладбаг). Початок зустрічі о 19:55.

На жаль, на цей матч глядачів не пустять. Рішення ухвалено через епідеміологічну ситуацію в Україні.

***

Тепер про «Динамо» — ще одного учасника турніру Ліги чемпіонів. Кияни з перших хвилин пішли вперед. Але умовні господарі небезпечно контратакували. І відкрили рахунок. Ефектний удар у дальній верхній кут вийшов у Назаренка.

Динамівці продовжували насідати. І одна з їхніх атак правим флангом принесла успіх. Постарався Циганков, який обіграв кількох опонентів і зробив гостру передачу в бік воріт. А там Адамюк головою зрізав м’яч у власні ворота.

Перед перервою активний Циганков вивів «Динамо» вперед. У другому таймі перевагу мали динамівці, вони створили чимало моментів, але жодного не реалізували.

Мірча Луческу:

— Помилки, звісно, були, але загалом команда зростає, грає. Порівняно з попередніми зустрічами ми домінуємо на полі і контролюємо перебіг матчу. Вже є якийсь прогрес у наших діях. Коли доставляємо м’яч до карного майданчика, там у нас виходить менше, ніж я очікую.

Щодо Супряги, то хочу від нього більше активності, якісного прийому м’яча і моментів для себе і партнерів. Він — молодий хлопець. Центрфорварди в «Динамо» мають відповідати рівню Ліги чемпіонів. Йому потрібно багато чого навчитися, і він це робить — тренується, грає. Всі великі майстри не одразу стали такими. Необхідний був час, щоб набратися досвіду. Я довіряю Супрязі і впевнений у ньому. У нас немає інших альтернатив на цю позицію. Сподіваємося, що він швидко зростатиме.

***

А це неприємна інформація. Шестеро динамівців отримали позитивний тест на коронавірус: Караваєв, Шапаренко, Цитаїшвілі, Дуелунд, Белуце і Гармаш. Також захворів асистент тренера Карас і кілька лікарів команди. У більшості хвороба протікає безсимптомно. До першої команди переведено оборонця Вівчаренка. Раніше коронавірус підтвердили в основних воротарів Бущана, Бойка й оборонця Миколенка.

Фото УПЛ.