Після двох перемог у Лізі чемпіонів і з урахуванням напруженого календаря матчів Рональд Куман може дати йому перепочинок, інформує іспанська преса.

Як відомо, сьогодні знекровлене київське «Динамо» зіграє з «Барселоною» на її полі. Кияни не зможуть розраховувати одразу на 12 футболістів. Через зараження коронавірусом не допоможуть два основні воротарі Бущан і Бойко, а також Миколенко, Караваєв, Гармаш, Дуелунд, Шапаренко, Белуце, Цитаїшвілі.

У клубному лазареті перебувають травмовані Костевич і Тимчик. А Сидорчук пропустить гру з «Барсою» через дискваліфікацію. Отакі сумні реалії, але треба грати.

Суперник нашого клубу в черговому турі чемпіонату Іспанії в гостях зіграв унічию з «Алавесом» — 1:1. Голи: Ріога, 31 — Грізманн, 63. Вилучено Пелетейро («Алавес», 62).

«Барселона»: Нету, Сергі, Піке, Клеман (Педро, 46), Альба (Серджіньо, 69), Бускетс (Трінкан, 46), Де Йонг, Дембеле (П’янич, 46), Мессі, Фаті (Брайтвайт, 78) Грізманн. Тренер — Рональд Куман.

Гості мали колосальну перевагу, володіли м’ячем 80 відсотків ігрового часу. Але реалізували лише один момент. Хоча великий відрізок зустрічі каталонці грали у чисельній більшості.

Тренерам і гравцям «Динамо» варто звернути увагу на окремі факти.

Тактика «Алавеса» на матч проти «Барселони» розкрила помітну слабкість гостей у роботі без простору на чужій половині поля. Цю проблему не розв’язує навіть Мессі. За Кумана центр гри «Барси» змістився в центр і ліворуч, а Лео найкраще виявляє себе праворуч. Загалом у «Барселони» помітний тільки один козир — швидкість Фаті, на якого просто роблять закидушки. Він тікає й обігрує будь-кого, тож проти нього слід виставляти підстраховку.

«Алавес» оборонявся у п’ять гравців і притискався до свого карного майданчика. В атаці вся надія покладалася на швидкість Ріоги, Дейверсона та Мендеса. В принципі, такий підхід спрацював. За подібної тактики у господарів виникло лише два-три моменти. Але якби вони відмовилися від «автобуса», то «Барса» розтрощила б їх на індивідуальному класі.

Навіть потужний мур не врятував від забитих м’ячів, одного реального та ще двох з офсайду. Але максимально зіпсувати життя «Барселоні» в атаці господарям вдалося.

«Динамо» слід не цуратися такого «автобуса» й полишити всі спроби грати проти гранда в короткі передачі. Власне, Мірча Луческу вже використовував аналогічну тактику (з іншою схемою) під «Шахтар» у Суперкубку. І «Барса» опинилася в такій самій ситуації, що й «гірники», але не програла.

Дуже важливо киянам не припускатися індивідуальних помилок та продумати роботу Супряги по високій лінії оборони «Барселони». Якщо «Алавесу», «Гетафе» й «Ференцварошу» вдалося її покарати, то і в «Динамо» може з’явитися шанс.

Матч на «Камп Ноу» обслуговуватиме суддівська бригада з Англії на чолі з 35-річним Майклом Олівером.

До речі, «Барселона» тепер посідає незвичне для себе 12-те місце в турнірній таблиці чемпіонату Прімери.

Фото fcbarcelona.com