За добу одужали 5 100 пацієнтів, 157 осіб померли.

Регіонами із найбільшим добовим приростом стали Харківська область (712), Хмельницька 506), Донецька (496) та Житомирська (470) області.

Черговий невтішний рекорд зафіксовано у столиці України — 789 добових дебютів серед киян.

За інформацією МОЗ, жоден регіон не відповідає встановленим нормам для пом’якшення карантинних обмежень. У 12 областях України заповненість ліжкового фонду сягає більше 70 відсотків. Напружена ситуація у Житомирській, Івано-Франківській, Полтавській та Рівненській областях.

Під час онлайн-брифінгу міністр охорони здоров’я повідомив про порядок тестування людей, які проживають у сільській місцевості. За його словами, в разі виникнення симптомів ГРВІ, необхідно терміново звернутися до сімейного лікаря. Якщо людина має симптоми гострого респіраторного захворювання: високу температуру, кашель, утруднене дихання, біль у грудях, задишку, лікар повинен одразу викликати мобільну бригаду, яка має зробити ПЛР-тест. В разі потреби приймається рішення про госпіталізацію пацієнта.

Окрім того, на брифінгу міністр охорони здоров’я спростував інформацію щодо розгортання мобільних моргів. Степанов запевнив, що в цьому немає необхідності.

Зокрема, під час свого виступу у Верховній Раді Степанов зазначив, що ситуація із вірусом в Україні наближається до критичної. Чиновник вкотре наголосив, що кожна людина несе особисту відповідальність за поширення коронавірусу.