На знімку: під час створення муралу.

За народженням стінопису з образом героя українського фольклору з інтересом спостерігають жителі прифронтового міста, які щодня приходять до багатоповерхівки.

Мурал має стати ще одним витвором настінного мистецтва, створеним громадською організацією «Сила ідей» у рамках конкурсу соціальних проектів «Відновимо Авдіївку разом». Над картиною працює художник Олександр Брітцев із Харкова.

Представники культурної спільноти населеного пункту поділилися впевненістю, що сакральний образ Мамая стане оберегом для міста, розташованого впритул до лінії розмежування, яке сьомий рік поспіль потерпає від обстрілів російських окупантів.

«Козак Мамай — уособлений етнічний образ українського народу, який уже кілька століть привертає до себе посилену увагу багатьох митців, етнографів, фольклористів, письменників, — зазначили у міському відділі культури. — «Козак-бандурист»,

«Козак-запорожець», «Козак-Мамай» — усе це назви картин одного типу. На них обов’язково зображували кобзу — символ традицій та співочої душі українського народу, коня — ознаку хоробрості, й дуб, що передає могутність та генетичну чистоту роду».

Фото з сайту військово-цивільної адміністрації міста Авдіївки.