Про такі дані повідомляє Центр громадського здоров’я України.

Найбільшу кількість підтверджених добових випадків зареєстрували у місті Києві (856 випадків), Харківській (850), Донецькій (636), Одеській (547) та Хмельницькій (511) областях.

Як інформує МОЗ, у країні загальна заповнюваність ліжок становить 66,8 відсотка. Встановленим нормам для пом’якшення карантинних обмежень не відповідає жоден регіон.

Принагідно додамо, що під час брифінгу міністр охорони здоров’я повідомив про розгортання додаткових ліжко-місць для хворих на COVID-19. Також керівництво МОЗ поставило завдання місцевим органам влади — протягом місяця забезпечити медичним киснем не менше як 40 000 ліжок.

Тим часом в Україні завершилися випробування вітчизняних тест-систем на визначення методом ІФА антиген до SARS-COV-2. Міністерство покладає надії, що це матиме позитивний вплив на число тестувань. Зокрема, МОЗ планує збільшити кількість ПЛР-тестувань до 50 000 на добу.

«Зараз їхня кількість сягає понад 47 тисяч. Нагадую, що на початку епідемії робилося лише 200 тестів на добу. Наша наступна мета — 75 тисяч ПЛР-тестів щодня», — зауважив Степанов.

Окрім того, очільник МОЗ прокоментував ситуацію із посиленням карантинних заходів. За його припущеннями, в Україні можливе введення карантину «вихідного дня». Це означає, що у суботу та неділю більшість магазинів буде зачинено. А заклади харчування працюватимуть тільки на виніс. Водночас він спростував чутки про впровадження комендантської години, оскільки для цього потрібно ввести надзвичайний стан в країні.