«Отримав додрук накладу книги про справу Василя Стуса й одразу відправляю примірники до бібліотек — національних та обласних. Як і обіцяв. МКІП рекомендує книгу, а я особисто всебічно закликаю до її прочитання. І, звісно ж, перемоги видавництву та автору в апеляційному суді», — написав міністр на своїй сторінці у Фейсбуці.

Книжку, з якої Дарницький райсуд міста Києва 19 жовтня цього року зобов’язав автора Вахтанга Кіпіані та видавництво «Vivat» видалити інформацію про Віктора Медведчука, який був адвокатом Стуса за часів СРСР (поета у листопаді 1980 року відправили у табір особливого призначення, де він помер 4 вересня 1985-го), отримають Донецька обласна бібліотека для дітей, Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д. Чижевського в Кропивницькому, Луганська обласна універсальна наукова бібліотека, Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського, Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара, Чернігівська обласна універсальна наукова бібліотека імені В. Г. Короленка, Публічна бібліотека імені Лесі Українки у Києві, Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого, Одеська національна наукова бібліотека та інші книгозбірні.

У видавництві «Vivat» вирішили оскаржувати рішення Дарницького суду, а до набуття ним чинності — надрукували новий тираж книги та видадуть її в аудіоформаті. У новому накладі видавці розмістили і рішення райсуду, що заборонило згадувати ім’я відомого політика.

Фото зі сторінки Олександра Ткаченка у Фейсбуці.